Najnowsze wiadomości

Marihuana pomaga w leczeniu migreny?

Jeśli chcesz być bardziej zjarany, zrób sobie przerwę od...

Najlepszy sposób na dodanie wilgoci do wysuszonej marihuany

5 grudnia 2020 22:50

Jak zrobić masło z marihuany



Cannabis Butter (lub CannaButter) jest ostateczną ikoną jadalnego świata. Jest siłą napędową prawie wszystkich potraw z konopi indyjskich, w tym marihuany i ciastek kosmicznych.

Ogólną zasadą tej gry jest to, że masło (wspaniałe źródło tłuszczu) wchłania rozpuszczalne w tłuszczach kannabinoidy takie jak THC i CBD. To rozwiązanie może być następnie wykorzystane do leczenia praktycznie każdego posiłku, który drażni kubki smakowe, które wymagają lub mogą użyć trochę masła.

Całkowity czas potrzebny do wyprodukowania tej pięknej i elastycznej jadalnej żywności wynosi około 1 godziny. 10-15 minut poświęconych jest na przygotowanie, a czas gotowania wynosi 45 minut.

Zalecamy dekarboksylację marihuany przed przystąpieniem do gotowania.

Potrzebujesz

  • Łopatka lub duża łyżka
  • Rondel lub garnek
  • Duża miska
  • Sitko
  • Etamina
  • Pojemnik hermetyczny

Składniki:

  • 1/4 uncji (7 gramów) pąków marihuany
  • 1/2 filiżanki masła niesolonego 

Przygotowanie:
Zacznij od zmielenia dekarboksylowanych kawałków marihuany do postaci drobnego proszku. Pozwoli to znacznie zwiększyć powierzchnię zioła i zapewni maksymalną absorpcję.

Następnie zacznij topić masło na małym ogniu w rondlu lub garnku. Zacznij dodawać garść ziół do garnka i mieszaj za każdym razem, gdy wprowadzisz nową garść. Wegańską alternatywą dla masła może być olej kokosowy ze względu na wysoką zawartość tłuszczu, który pomaga wchłonąć wszystkie te korzystne i poszukiwane kanabinoidy.

Pozostawić tę mieszankę na wolnym ogniu na 45 minut, mieszając ją dokładnie i często.

Po 45 minutach i zakończeniu gotowania, odcedzić mieszankę do dużej miski, aby odfiltrować duże kawałki pozostałych pączków. Naciskaj łyżką lub szpachelką na pączek w sitku, aby naprawdę wycisnąć i odzyskać wszelkie pozostałości silnego nafaszerowanego masła.

Opcjonalnie można odfiltrować drobny pył z pączków, który mógł przedostać się do innej miski. To, co zostanie, powinno być zielonym olejem, który ostatecznie osadzi się w pięknym zielonym bloku jadalnego dobra. Umieść swój produkt końcowy w szczelnym pojemniku i przechowuj go w lodówce lub zamrażarce dla maksymalnego okresu trwałości.

Za pomocą tej ekstrakcji można tworzyć niezliczone przepisy na lekarstwa z sosów do makaronów, owsa owsianego, ciast, ciasteczek, ciastek brązowych, a nawet napojów i wielu innych!